Szilveszteri programok – Amikor a tűzijátékodra az egész világ odafigyel...

A papír és sok más dolog mellett kínai találmány a tűzijáték is. Ennek a hagyománynak megfelelően - meg annak is - hogy a helyszínen egymillióan nézik, idén még jobban oda teszi magát Taipei szilveszterkor.

Idén a költségvetés is emelkedett, 1,9 millió dollárt költenek az szilveszteri durrogtatásra, ami forintban félmilliárdos kiadást jelent.

Elsőre őrültségnek tűnik ennyit beruházni ilyen célra, de a Tajvan fővárosának a vezetése teljesen másként gondolkodik: a fővárosba szilveszterre özönlő turistákból befolyó összeg vígan behozza ennek a költségnek a többszörösét.

Taipei City keleti részében rendezik a tűzijátékot, ahol az előtte és utána történő mulatságot egymillió néző tekinti meg a helyszínen...

A város régi és híres épületei természetesen extra fénypompában tündökölnek majd.

A hat perces szuper tűzijáték tervezése már november közepén elkezdődött, az idei szilveszteri fényjátékhoz már nem harmincezer patront használnak, hanem “csak” 16 ezret. Így a környezeti terhelés is jóval kisebb lesz, mint a korábbi években.

A fényjátékok teljes pompájáról még 140 ezer LED gondoskodik.

Aki esetleg nem tudja ott tölteni az év váltást, annak segít, hogy a televíziókban és az interneten is közvetítik a kinti szilveszteri durrogtatást.

A nézőszámhoz érdemes visszatérni, mert a tajvani főváros lakosságának a létszáma 2,7 millió, ebből az ember mennyiségből, plusz az szilvesztert ott töltő turistákból jön össze az egymillió helyi néző...

Ha úgy döntesz, hogy nem utazol el szilveszterkor, egy jó pezsgőt mindenképp bonts ki otthon.